Adžika
Složení: paprika, česnek, koriandr, kopr, sumah, sůl max. 7 %, bazalka, petržel, majoránka, pískavice, saturejka, paprika pálivá
Velikost balení: 50 g
Adžika je tradiční aromatická pikantní směs pocházející z oblasti Kavkazu, zejména z Abcházie a Gruzie. Vyrábí se z červených paprik, česneku, bylinek a různého aromatického koření ale každý region a každá rodina má svůj vlastní fígl, jak Adžiku namíchat.
Jak Adžiku používat?
- Marináda: Smíchejte koření Adžika s olivovým olejem a na několik hodin před grilováním nechte maso marinovat. Adžika se hodí na všechny typy mas. Tip: pokud rádi experimentujete s chutěmi, přidejte do marinády pár kapek medu nebo citronové šťávy.
- Koření do polévek a omáček: Potřebujete polívku nebo omáčku pořádně nakopnout? Hoďte tam Adžiku! Luštěninové polévky, šťáva z dušeného masa nebo zeleniny – všechno to s Adžikou dostane úplně jinačí aroma.
- Posypte Adžikou pečené brambory, grilovanou, vařenou nebo dušenou zeleninu či vejce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.