Anýz se používal již před 3500 lety převážně ve Středozemí, Malé Asii a Egyptě. Má sladce kořeněnou chuť, která připomíná lékořici, a je oblíbený nejen v kuchyni, ale i v lidovém léčitelství.
Využití Anýzu v kuchyni
Anýz je univerzální koření, které se hodí do mnoha pokrmů:
- Drůbeží masa a ryby
- Omáčky
- Nakládání zeleniny
- Dochucení kompotů
- Pečení chleba, koláčů a perníčků
Anýz v lidovém léčitelství
Anýz má také významné využití v lidovém léčitelství. Používá se například k podpoře trávení, proti nadýmání a při nachlazení. Je známý svými antiseptickými a antispazmatickými vlastnostmi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.