Pozor: Pokud jste se registrovali na starém e-shopu, prosím zaregistrujte se znovu. Staré účty na nových stránkách už nefungují. 🙂

Hořčice černá

Velikost balení: 50 g 

Dostupnost Skladem
45 Kč / ks
Hořčice černá

Hořčice černá (Brassica nigra) je známá svými drobnými, tmavými semínky, která mají výraznou, pikantní chuť a široké využití jak v kuchyni, tak v tradičním léčitelství. Pochází z oblasti Středomoří, ale dnes je pěstována po celém světě.

Použití v kuchyni: 

  • Koření do všeho možného: Hořčice černá je hodně populární hlavně v indické a středomořské kuchyni. Když se semínka opraží na pánvi, krásně rozvoní a uvolní svou pikantní chuť, která pak skvěle doladí kari, dušené maso nebo třeba zeleninové směsi. Stačí přidat špetku a jídlo hned dostane zajímavý náboj. 
  • Domácí hořčice: Pokud máte rádi ostřejší hořčici, semínka černé hořčice jsou pro vás to pravé. Smíchejte je s trochou octa, vody a koření a máte ostrou domácí hořčici, která skvěle ladí k masům, uzeninám nebo sýru.
  • Nakládání a konzervování: Hořčice černá je taky parádní do všech těch nakládaček a konzerv. Ať už děláte kyselé okurky nebo nakládáte nějakou zeleninu, hořčičná semínka dodají nálevu pikantní šmrnc a zároveň pomůžou s konzervací.

Lidové léčitelství: 

Hořčice černá je ceněna nejen pro svou chuť, ale také pro své léčivé vlastnosti. Má silné prohřívací účinky, což ji činí užitečnou při léčbě svalových a kloubních bolestí, revmatismu a zánětů. Hořčičné obklady z černé hořčice se tradičně používají k úlevě od kašle a nachlazení, protože podporují prokrvení a uvolnění dýchacích cest. Navíc hořčice černá stimuluje trávení, zvyšuje chuť k jídlu a má mírné antibakteriální vlastnosti, které pomáhají v boji proti infekcím.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: