Paprika uzená je vlastně mletá paprika, která prošla sušením nad dřevem (nejčastěji dubovým) a tím si vysloužila svoji kouřovou image. Její jedinečná chuť a vůně přinese do vašeho vaření něco navíc – pořádný šmrnc, co vám rozvoní celou kuchyň!
Na co se používá paprika uzená:
- Guláše a omáčky: Šupněte ji do guláše, rajské omáčky nebo kuřete na paprice. Kombinace s klasickou sladkou nebo pálivou paprikou vytvoří na talíři chuťovou bombu. To je prostě jídlo, co chcete.
- Uzené maso a klobásy: Ať už děláte domácí klobásy, uzené maso nebo pečete kuře, nezapomeňte přidat do směsi uzenou papriku. Dodá masu tu správnou pikantní a kouřovou chuť, jako kdybyste ho vytáhli rovnou z udírny. Žádné okliky, jen čistá, výrazná chuť!
- Španělská a mexická kuchyně: Paella, patatas bravas, tacos? Uzená paprika je tajná přísada mnoha španělských a mexických dobrot. Přidejte ji do omáček, salsy nebo ji nasypte na pečené brambory a uvidíte, jak to celé chuťově rozjede.
- Grilovaná a pečená jídla: Grilujete kuře, žebra, nebo pečete zeleninu? Uzená paprika tam prostě nesmí chybět. Nasypte ji na maso nebo zeleninu, hoďte to na gril nebo do trouby a užívejte super chálku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.