Tandoori masala
Složení: koriandr, řepa, cibule, paprika, zázvor, CELER, HOŘČICE, amchur, kurkuma, pepř, skořice, pískavice, bobkový list, hřebíček, kmín římský, muškátový ořech, paprika pálivá
Velikost balení: 50 g
Tandoori Masala má kořeny v indické kuchyni, konkrétně v Pandžábu, který se nachází na severu Indie a Pákistánu. A co znamená „tandoori“? Je to odvozeno od tradiční pece zvané tandoor (česky tandúr) – ta se rozžhaví na extrémní teplotu a v ní se peče všechno od chleba (jako naan), až po šťavnaté maso. Ale nebojte se, abyste si užili chuť téhle směsi, žádnou pec nepotřebujete. Stačí Tandoori Masalu smíchat s jogurtem, citronem a olejem, naložit do ní kuře, ryby nebo zeleninu a máte jídlo, které vás chuťově přenese přímo do Indie.
P.S. „Masala“ v hindštině znamená „koření“, takže Tandoori Masala je jednoduše směs koření, používané k dochucení jídel, které se připravují v tandooru.
A co teď s tím?
- Tandoori kuře: Naložte kuře do marinády z jogurtu, Tandoori Masaly, česneku, zázvoru a citronové šťávy, nechte ho v lednici alespoň 24 hodin, a pak ho ugrilujte nebo upečte do krásně zlatova. Výsledek? Křupavé, šťavnaté kuře plné exotiky!
- Grilované maso: Tandoori Masala není jen na kuře! Zkuste ji na jehněčí nebo hovězí. Smíchejte s jogurtem a citronem, naložte a hoďte na gril nebo do trouby. Bude to pikantní a s nádechem Indie.
- Zeleninová jídla:A pokud maso není vaše parketa, tak žádný stres – Tandoori Masala funguje božsky i na zeleninu! Posypte kořením květák, brambory nebo papriky, upečte a těšte se na pořádně kořeněnou pečenou zeleninu.
- Omáčky a kari:Co by bylo tradiční Butter chicken nebo Tikka masala bez Tandoori Masaly? Prostě nic moc! Tandoori Masala je tím, co těmto indickým klasikám dodává jejich dokonalou chuť a vůni. Přidejte ji do smetanové omáčky nebo do kari s kokosovým mlékem a připravte si pořádně nabombené indické jídlo přímo u sebe doma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.